Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησαν τα σωματεία της Β΄και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, πραγματοποιώντας τηλεδιάσκεψη, ώστε να συζητήσουν, να ενωθούν και να πιέσουν για την επανέναρξη των προπονήσεων και του πρωταθλήματος για τις εν λόγω κατηγορίες

Δελτίο Τύπου

Προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλύπτουν το ποδόσφαιρο γυναικών.

Σήμερα Τετάρτη 7/4 (σ.σ χθες) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των σωματείων ποδοσφαίρου γυναικών όπου αγωνίζονται στις Β’ και Γ’ εθνικές κατηγορίες. Τον συντονισμό τις τηλεδιάσκεψης είχε ο προπονητής της ομάδας ΙΑΛΥΣΟΣ ΡΟΔΟΥ κύριος Ακης Γεωργίου, συνεπικουρούμενος από τον εκπρόσωπο της ΔΟΞΑΣ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, οι οποίοι και συντάσσουν το παρακάτω δελτίο τύπου, μετά από έγκριση των εκπροσώπων των παρισταμένων 26 σωματείων ποδοσφαίρου γυναικών.

Στην τηλεδιασκεψη συμμετείχε και ο αξιότιμος κύριος Χατζησαρόγλου Γεώργιος, μέλος της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, και μέχρι πρότινος πρόεδρος της επιτροπής ποδοσφαίρου γυναικών. Επίσης, ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, για την τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με δύο μέλη εκ των 26, και συγκεκριμένα με τους εκπροσώπους των Λύκων Αιγίου και της ΔΟΞΑΣ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κύριο Μαυρωτα, ο οποίος επιβεβαίωσε, ότι την προσεχή Παρασκευή 9/4, έχει τεθεί έγγραφο αίτημα στην Επιτροπή Λοιμοξιολογων του Υπουργείου Υγείας, για έγκριση έναρξης προπονήσεων των σωματείων στις συγκεκριμένες κατηγορίες ποδοσφαίρου γυναικών από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Στην τηλεδιάσκεψη πρώτος τον λόγο πήρε ο κύριος Χατζησαρόγλου, ο οποίος διαβεβαίωσε τους παριστάμενους, ότι η Ομοσπονδία θέλει να στηρίξει με ότι μέσο διαθέτει την επανεκκίνηση των συγκεκριμένων αθλητικών συλλόγων. Χαιρετίζει την εκδήλωση, και προτείνει να κατατεθούν προτάσεις από τα σωματεία στην νέα επιτροπή ποδοσφαίρου γυναικών που θα συσταθεί σε σώμα από το προσεχές Σάββατο 10/4, μετά και τις αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, για την μορφή των νέων προκηρύξεων για την Β’ και Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων. Επειδή όμως απουσίαζαν εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων αρκετά συνάδελφα σωματεία, (Νίκη Τραγανου, Νέες Ατρόμητου, Α.Ο. Τρίκαλα, και αλλοι), και προκειμένου να επικαιρωθει η αναμενόμενη έγκριση έναρξης προπονήσεων από το προσεχές Σαββατοκύριακο, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη την προσεχή Δευτέρα 12/4, όπου στα social media , θα ανακοινωθεί η νέα ηλεκτρονική διευθυνση, από τον κύριο Άκη Γεωργίου. Η πολλή καλή συμμετοχή, αλλά κυρίως το πολύ καλό κλίμα στην συζήτηση, γέμισε με αισιοδοξία όλους τους συμμετέχοντες. Η ισχύς εν τη ενώσει.

Κλείνοντας το σώμα τον παρισταμένων, εξέφρασε ομόφωνα τα θερμά συλλυπητήρια, για τον θάνατο του προέδρου του Κωακός Φιλίνος.

Το δελτίο τύπου έχει την έγκριση των παρακάτω αθλητικών συλλόγων.

 1. ΑΟ ΧΑΝΙΑ
 2. ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 3. ΣΑΠΦΩ ΛΕΣΒΟΥ
 4. ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ
 5. ΒΕΡΟΙΑ Ladies
 6. ΑΟ ΣΟΥΦΛΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 7. ΛΕΟΝΤΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 8. ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
 10. ΠΕΡΣΕΑΣ ΣΥΡΟΥ
 11. ΝΕΦΕΛΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 12. ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΝΟΤΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
 13. ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 14. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
 15. ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ Ladies
 16. ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ
 17. ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ ΑΧΑΙΑΣ
 18. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΟΞΑ 98 ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 19. ΤΡΑΧΩΝΕΣ ΑΛΙΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
 20. ΙΑΛΥΣΟΣ LFC ΡΟΔΟΥ
 21. ΒΟΛΟΣ 2004
 22. ΛΥΚΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
 23. ΑΟ ΣΕΙΡΗΝΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
 24. ΑΟ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΩΝ ΚΩ
 25. ΙΑΣΩΝ ΙΛΙΟΥ
 26. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Δευτέρα 12/4 και περιμένουμε με αγωνία τα ευχάριστα νέα το Σαββατοκύριακο.

Οι συντάκτες του δελτίου Τύπου Άκης Γεωργίου, Ανδρέας  Γκούσκος (Ζητάμε συγνώμη εάν έχει γίνει κάποιο λάθος στις ακριβής ονομασίες των αθλητικών συλλόγων.)