Friday, March 24, 2023
Home Α' ΕΘΝΙΚΗ Διακοπή του πρωταθλήματος ζητάνε 14 ομάδες!

Διακοπή του πρωταθλήματος ζητάνε 14 ομάδες!

Τη διακοπή του πρωταθλήματος για λόγους ασφαλείας ζητάνε 14 από τα 22 σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Διαβάστε την επιστολή:

ΠΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

  • ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΚΥΡΙΟ ΦΥΤΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟ

  • ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  • ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

  • ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΟ  ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΥΡΩΤΑ

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ/ΠΡΟΕΔΡΟ

 ΚΥΡΙΟ ΘΟΔΩΡΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

 

Κύριε Πρόεδρε,

Αποφασίσαμε σήμερα να απευθυνθούμε σ εσάς 14 από τις 22 ομάδες ποδοσφαίρου Γυναικών που αγωνίζονται στην Α΄ εθνική κατηγορία και εκπροσωπούνται από τους προέδρους των διοικητικών τους συμβουλίων, προκειμένου να σας εκθέσουμε μια σειρά γεγονότων τα οποία μας έχουν ανησυχήσει σε μέγιστο βαθμό, θεωρώντας πλέον  τη συνέχιση του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας επικίνδυνο, όχι μόνο για την υγεία των παικτριών και παραγόντων , αλλά  γενικότερα για τη δημόσια υγεία των πολιτών της χώρας μας.

Ειδικότερα σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Μετά από  αποχή παντελούς αθλητικής δραστηριότητας από 01 Νοεμβρίου 2020 δόθηκε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση των προπονήσεων Α΄ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου γυναικών την 22 Φεβ 2021.  Η κωλυσιεργία, η γραφειοκρατία και η αδράνεια θα μπορούσαμε να πούμε της ΕΠΟ έφερε νόμιμα τις ομάδες στα γήπεδα για προπονήσεις 17 Μαρτίου 2021. 

Εκδόθηκαν υγειονομικά πρωτόκολλα από τη ΓΓΑ τα οποία επιφορτιστήκαν για την τήρησή τους οι ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου των γυναικών και παρά τις υποσχέσεις για στήριξη και βοήθεια από την ΕΠΟ, δια στόματος του πρώην προέδρου της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου, αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ. 

 Δόθηκε εσπευσμένα το πράσινο φως για την έναρξη του πρωταθλήματος 11 Απρ 2021  και έκτοτε φτάνοντας σήμερα μετά από αγωνιστική δραστηριότητα ενός μήνα, (μεσολαβώντας και οι αργίες του Πάσχα) , να έχουν  ήδη διεξαχθεί  έξι (6) αγωνιστικές και να βιώνουμε καθημερινά έναν εφιάλτη,  ένα θέατρο του παραλόγου με τη Δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας ,  να  απειλεί καθημερινά την υγεία όλων μας.

Οι ομάδες έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού! 

Προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τεστ covid 19 (rapid test) εβδομαδιαία,  ψάχνοντας που διεξάγει τα αντίστοιχα τεστ στην περιοχή τους ο ΕΟΔΥ, να παίρνουν  τα μηνύματα (Αρνητικά ή Θετικά) μετά την 22:00 ώρα, να μην υπογράφονται καταστάσεις από τον ΕΟΔΥ και την ΕΠΟ θεατή σε όλη αυτή την κατάσταση.

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα αλλά κυρίως Μ. Τετάρτη και Τετάρτη του Πάσχα αγώνες και μετακινήσεις  σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να έχουν οι παίκτριές μας στα πολύωρα ταξίδια τουαλέτα και  φαγητό αφού όλα ήταν κλειστά, στερούμενες έτσι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα!  

Πραγματοποιούνται αγώνες χωρίς να ελέγχεται η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τη διοργανώτρια  αρχή, αφού ΔΕΝ ορίζονται από όλες τις  οικείες ΕΠΣ παρατηρητές αγώνων,  με αποτέλεσμα να υπάρχουν φήμες ότι ομάδες αγωνίστηκαν με self test  αντί των υποχρεωτικών rapid test, ή ανάλογα τεστ rapid εκτός των οριζόμενων προθεσμιών. 

Επίσης σας γνωρίζουμε το μεγάλο συνωστισμό φιλάθλων στις κερκίδες κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, με την ΕΛΑΣ να αδυνατεί να επιβάλλει τα ανάλογα μέτρα προστασίας. 

Είναι οφθαλμοφανές λοιπόν ότι τίθεται σε πιθανό κίνδυνο η υγεία όλων μας,  συνέπεια του ότι δεν υπάρχει έλεγχος πραγματοποίησης των  τεστ και δεν ελέγχεται η πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που είναι και απαράβατος όρος για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Πρόσφατα εικόνες πανηγυρισμού 20 και πλέον ατόμων στα αποδυτήρια (15 τ.μ)  μετά από αγώνα πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας ποδοσφαίρου γυναικών την 09 Μαΐου 2021, οι οποίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου, επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση και τη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κύριε Πρόεδρε

Στις ομάδες μας αγωνίζονται και ανήλικα κορίτσια, πολλά από τα οποία είναι μαθήτριες 3ης Λυκείου. 

Εν όψει  των επερχόμενων πανελλαδικών εξετάσεων ο κίνδυνος και η ανησυχία όλων μας αυξάνει κατακόρυφα, καθόσον είναι ορατός ο κίνδυνος  προσβολής τους από την Πανδημία και εάν αυτό συμβεί θα έχει ως συνέπεια την αποχή τους από τις πανελλαδικές εξετάσεις και απώλεια, ολόκληρης   της φετινής σχολικής χρονιάς απόλυτα καθοριστικής για το μέλλον τους. 

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούμαστε αφ ενός βλέποντας τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων πανελλαδικά, αλλά και από τα κρούσματα covid που παρουσιάζονται σε ομάδες ποδοσφαίρου γυναικών . Ήδη σε ομάδα παρουσιάστηκαν αρκετά κρούσματα και ανεβλήθη αγώνας για το λόγο αυτό. 

Απευχόμαστε τέτοιες δυσάρεστες εξελίξεις. Θεωρούμε όμως ότι η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά στη διοργανώτρια αρχή, καθόσον  πρέπει να εξασφαλίσει την υγεία των παικτριών εφόσον  διεξάγει το πρωτάθλημα  εν μέσω της πανδημίας.

Οι προβληματισμοί μας αυτοί έχουν υποβληθεί επαλειμμένα στην ΕΠΟ με ανάλογες προτάσεις, οι οποίες δεν εισακούστηκαν.

Κατόπιν των παραπάνω και με ορατή τη μη ορθή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την παντελή έλλειψη ελέγχου, παρακαλούμε όπως για λόγους δημοσίου συμφέροντος διακόψετε  ΑΜΕΣΑ τη διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας γυναικών και τη διεξαγωγή μόνο προπονήσεων μέχρι την επάνοδο στην κανονικότητα και ασφάλεια.

Με Εκτίμηση 

συνυπογράφουν οι παρακάτω ομάδες.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΟΦΗ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΜΗΤΤΟΥ      

ΑΕ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΑΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ ΑΜΠΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΡΑΚΗΣ

 ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ     ΓΣ Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΑΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ  ΓΠΟ ΑΟ   ΣΥΝ   ΦΕΙΔΩΝ  ΑΟ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΟ   Ν. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ                    ΓΠΣ  ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΠΑΡΤΗΣ    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Γ’ Εθνική: Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου 18-19/3

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Γ΄ Εθνικής όπου διεξήχθησαν της 7ης αγωνιστικής για τους ομίλους 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9,...

Β’ Εθνική: Τα αποτελέσματα της Κυριακής 19/3

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, της 11ης αγωνιστικής του 2ου και του 3ου ομίλου και της 14ης αγωνιστικής...

Α’ Εθνική: Τα αποτελέσματα της 14ης Αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής: 1ος όμιλος  ΘΕΟΝΗ Τρίκαλα 2011 -ΠΑΟΚ: 0-3 Άρης...

Εθνική Νεανίδων: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του EURO

Η Εθνική Νεανίδων θα αγωνιστεί στον 2ο γύρο της League A του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Παπακώστα να καλεί...

Recent Comments