Thursday, July 18, 2024
Home Β ΕΘΝΙΚΗ Αφιέρωμα στην ομάδα του Α.Σ. Βόλου 2004 (pics)

Αφιέρωμα στην ομάδα του Α.Σ. Βόλου 2004 (pics)

Α.Σ. Βόλος 2004

 

Έτος ίδρυσης & πορεία ομάδας

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2000 και το πρώτο της όνομα ήταν Ολυμπιακός Νέας Δημητριάδας, ενώ το 2004 μετονομάστηκε σε ΑΣ ΒΟΛΟΣ 2004. Ιδρυτής της ομάδας ήταν ο κ. Δημήτρης Κλόντζας, ο οποίος παραμένει πρόεδρος της μέχρι και σήμερα.

Έδρα της ομάδας όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι το ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ, ενώ τα τελευταία χρόνια οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο βοηθητικό του σταδίου στο οποίο έχει τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας τελευταίας γενιάς. Τέλος, τα χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο και το άσπρο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Λίγα λόγια για την ομάδα και το προπονητικό team

Ο Α.Σ. ΒΟΛΟΣ 2004, είναι μια από τις ιστορικότερες εν ενεργεία ομάδες στην Ελλάδα, συμμετέχοντας ανελλιπώς για πάνω από 20 χρόνια στα Εθνικά πρωταθλήματα γυναικών. Για 3 χρόνια διεκδίκησε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής (2010 έως 2013) καταλαμβάνοντας τελικά τη δεύτερη θέση. Τη φετινή χρονιά η ομάδα μας θα συμμετείχε στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, φιλοδοξώντας στο τέλος της χρονιάς να πετύχαινε την άνοδο της στην μεγαλύτερη κατηγορία.

Η ομάδα είναι αμιγώς γυναικεία, και διατηρεί τμήματα αγωνιστικά και ακαδημιών ποδοσφαίρου. Ο σύλλογος απαρτίζεται αυτή τη στιγμή από 25 αθλήτριες της αγωνιστικής ομάδας και 25 περίπου κορίτσια ηλικίας 8 – 14 ετών στην ακαδημία. Να σημειωθεί επίσης ότι από την ομάδα μας ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα, αρκετά κορίτσια που στελέχωσαν και στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Προπονήτρια της ομάδας για 3η συνεχόμενη χρονιά είναι η Έλενα Κουσκούνη, η οποία έχει διατελέσει και παίκτρια της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Είναι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ και κάτοχος του πτυχίου προπονητικής UEFA B, ενώ έχει ολοκληρώσει και τη σχολή προπονητών UEFA A. Η Έλενα Κουσκούνη είναι η προπονήτρια της Α’ ομάδας και παράλληλα της έχει ανατεθεί και η προπόνηση της ακαδημίας, αφού στόχος της ομάδας είναι να υπάρχει συνέχεια ανάμεσα στα γκρουπ ακολουθώντας την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία.

Στόχοι ομάδας

Οι στόχοι της ομάδας είναι πολύπλευροι. Βασικός στόχος είναι η προβολή και ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου ιδιαίτερα στο Ν. Μαγνησίας. Κάθε χρόνο η ομάδα εμπλουτίζεται με νέα κορίτσια στο επίπεδο της ακαδημίας, ενώ κάποια κορίτσια προωθούνται στην αγωνιστική ομάδα και τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα. Από την άλλη στόχος της Α’ ομάδας είναι να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία συμμετέχει. Δεν κρύβουμε βέβαια ότι έχοντας την πεποίθηση ότι ο φυσικός χώρος της ομάδας είναι η Α’ Εθνική, κάθε χρόνο η ομάδα αγωνίζεται για να πετύχει την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Βασική φιλοδοξία μας επίσης είναι η ανάδειξη των νέων ταλέντων και όνειρό μας να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα δικά της κορίτσια με κάποιες λίγες προσθήκες ποιοτικών παικτριών.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την μεγάλη βοήθεια που μας παρέχουν οι χορηγοί – φίλοι της ομάδας οι οποίοι είναι κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια ενισχύοντας μας τόσο οικονομικά όσο και ηθικά. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους ιδιαίτερα, ελπίζοντας να συνεχίσουν να μας δείχνουν την αγάπη τους και στο μέλλον. Επίσης, να ευχαριστήσουμε το Δήμο Βόλου για την αμέριστη συμπαράσταση τους και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα μας. Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά τους φιλάθλους της ομάδας για την παρουσία τους στο γήπεδο και την υποστήριξη στην ομάδα.

ΡΟΣΤΕΡ

Η φετινή ομάδα είναι ένα κράμα έμπειρων και νέων παικτριών που προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου. Το ρόστερ της ομάδας τη φετινή χρονιά αποτελείται από 25 παίκτριες οι οποίες είναι οι παρακάτω:

Τερματοφύλακες

Τσιλίκα Χρύσα , Φέγγερ Αγγελική , Πασχαλίδη Ελένη

Άμυνα

Βέτσικα Χρύσα, Γρηγοριάδη Δήμητρα, Ιωακειμίδου Αγάπη, Κυριάκου Σταυρούλα, Καρακάνα Καλλιρόη, Αβντόλι Μαρία, Σιέχου Αγγελική, Δημοπούλου Μαρία

Κέντρο

Παπασακελλαρίου Ευαγγελία, Κέκου Όλια, Ξάνθη Μαρία, Νικάκη Βανέσσα, Νεννέ Χαρά, Νάνου Ευαγγελία, Αναγνώστου Χρυσή,  Βογιατζή Κυβέλη

Επίθεση

Γκέκα Μαρκέλλα, Κομνιώτη Καλλιόπη, Κουλοχιέρη Δήμητρα, Σαρρηγιάννη Ελίνα, Γάτου Κατερίνα, Κατσιαβριά Άννα-Μαρία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μια ευχή 

Αρχικά θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γυναικών να καταφέρουν να βγουν από την κρίση στην οποία έχει βρεθεί ο χώρος όσο το δυνατόν πιο αλώβητες. Επίσης να ευχηθούμε σε όλες τις αθλήτριες, προπονητές και παράγοντες να είναι υγιείς και να συνεχίσουν να προσπαθούν για το καλό του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Για την ομάδα μας να ευχηθούμε να αναπτύσσεται κάθε χρόνο, να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο φέρνοντας περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και στα κορίτσια που είναι μέλη της ομάδας να είναι υγιή και να βρίσκονται κοντά στο σύλλογο ακόμη και όταν σταματήσουν το ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ένα σχόλιο

Στον επίλογο θα θέλαμε να αναφερθούμε σε δύο καταστάσεις που πληγώνουν το χώρο, ελπίζοντας σε αλλαγή των δεδομένων τα επόμενα χρόνια:

  • Θα πρέπει να αλλάξει – βελτιωθεί η αντιμετώπιση από πλευράς ομοσπονδίας και κράτους στο ποδόσφαιρο γυναικών. Ο χώρος αυτή τη στιγμή είναι απαξιωμένος και οι όποιες προσπάθειες αναβάθμισης του γίνονται κυρίως από ρομαντικούς παράγοντες, προπονητές και αθλήτριες. Η πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί τη δυναμική που δείχνει ο χώρος τα τελευταία χρόνια και να τον ενισχύσει σε όλα τα επίπεδα.
  • Ταυτόχρονα θα πρέπει να σπάσει το ταμπού που υπάρχει στην Ελλάδα, ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα αποκλειστικά για άνδρες. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν τόσο οι φίλαθλοι – αρκεί να έρθουν στο γήπεδο κάποιες φορές για να δουν τις προσπάθειες των κοριτσιών – όσο και οι γονείς των κοριτσιών οι οποίοι θα πρέπει να «ελευθερώσουν» τα κορίτσια τους να ασχοληθούν με το άθλημα που αγαπούν.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Εθνική Γυναικών: Οι κλήσεις για τους αγώνες με Νησιά Φερόε και Ανδόρα

Ανακοινώνονται τα ονόματα των ποδοσφαιριστριών που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, για τους αγώνες της Α΄προκριματικής φάσης του EURO Γυναικών με τα Νησιά Φερόε (Ηράκλειο, “Θ....

Εθνική Νεανίδων: Η αποστολή για τα προκριματικά του Euro WU-19

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπακώστας κάλεσε 20 ποδοσφαιρίστριες, οι οποίες συνθέτουν την αποστολή για τους αγώνες της Εθνικής στην 2η...

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2023-2024

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2023-2024. Σε αυτό συμμετέχουν 34 ομάδες. Θα διεξαχθεί σε 8 ομίλους με τη μορφή νοκ...

EURO 2025: Η κλήρωση και οι αντίπαλοι της Εθνικής Γυναικών

Με το Μαυροβούνιο, την Ανδόρα και τα Νησιά Φερόε κληρώθηκε η Εθνική Γυναικών στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2025.

Recent Comments