Thursday, April 25, 2024
Home ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΘΡΑ Virginia Torrecilla: Η παίκτρια της Ατλέτικο που νίκησε τον καρκίνο (pic)

Virginia Torrecilla: Η παίκτρια της Ατλέτικο που νίκησε τον καρκίνο (pic)

Η Virginia Torrecilla ξεπέρασε τον καρκίνο και επέστρεψε στην προπόνηση με τις συμπαίκτριες της στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Η Βιρτζίνια Τορέτσιλα ξεπέρασε τον όγκο στον εγκέφαλο και είναι έτοιμη και πάλι να γίνει μια από τις καλύτερες παίκτριες ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.
Στην ηλικία των 26 ετών, η ποδοσφαιρίστρια της Ατλέτικο Μαδρίτης και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο. Πριν από λίγο καιρό επέστρεψε στην προπόνηση με σκοπό να συνεχίσει την αθλητική της καριέρα.

Ποδόσφαιρο κρυφά από τον πατέρα της

Η Βιρτζίλια Τορέτσιλα γεννήθηκε στη Μαγιόρκα και άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία στους δρόμους της γειτονιάς της με τους άντρες φίλους της. Η μητέρα της ήταν αυτή που την πήρε όταν ήταν ακόμα στο σχολείο για να μάθει το άθλημα που της άρεσε τόσο πολύ, αν και έπρεπε να το κάνει κρυφά από τον πατέρα.

Μπορεί ο πατέρας της να είχε κάποιες αμφιβολίες στην αρχή, αλλά στη συνέχεια έγινε ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς της καριέρας της κόρης του.

Με ειδική άδεια το ντεμπούτο της

Το πρώτο κλαμπ στο οποίο έπαιξε, ήταν η Unión Deportiva Collerense, η οποία ήταν αποκλειστικά για γυναίκες. Την ημέρα πριν από την ηλικία των 15 ετών, με ειδική άδεια επειδή δεν ήταν ακόμη νόμιμη ηλικιακά, έκανε το ντεμπούτο της στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας.
Let's do it. ⚽️😈 - Virginia Torrecilla Reyes | Facebook

Από το μπαρ στο γήπεδο

Με το γυναικείο ποδόσφαιρο να είναι σε εξέλιξη, η Βιρτζίνια δεν αποφάσισε να αφιερωθεί στο άθλημα, οπότε άρχισε να εργάζεται σε ένα μπαρ.
Όμως, μια κλήση για συμμετοχή στην ισπανική ομάδα κάτω των 19 ετών επρόκειτο να αλλάξει τη μοίρα της. Αν και είχε απορρίψει μια κλήση πριν από χρόνια, αυτή τη φορά δεν έχασε την ευκαιρία: είπε το ναι.
Barça Femení Campions d'Europa — TODAY!!!! Is Virginia Torrecilla's 26th birthday!!...

Το μεγάλο άλμα στη Βαρκελώνη

Έπειτα από έναν χρόνο στη Sporting de Palma στη δεύτερη κατηγορία έκανε το άλμα στην Μπαρτσελόνα. Ήταν το 2012 και η Βιρτζίνια ήταν μόλις 18 ετών εκείνη την εποχή και είχε την ευκαιρία να φορέσει το πουκάμισο της πιο ισχυρής ομάδας της χώρας.

Παρέμεινε τρεις σεζόν στην καταλανική ομάδα και κέρδισε πέντε τίτλους. Ήταν μεταξύ των καλύτερων παικτριών στη χώρα της και στην Ευρώπη.

Άρχισε να τραβάει τα βλέμματα και την ήθελαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία, αλλά αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στη Γαλλία και τη Μονπελιέ.
Στη συνέχεια ήρθε ο επαναπατρισμός και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στη Γαλλία που ήταν το δεύτερο της Μουντιάλ.
Virginia Torrecilla, del Atlético, operada con éxito de un tumor en la cabeza

Η δυσφορία με την πανδημία και ο όγκος στον εγκέφαλο

Όλα ήταν σε άνοδο. Αλλά η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε τους αθλητικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο να τεθούν σε αναστολή και η Βιρτζίνια αναγκάστηκε να σταματήσει.
Τότε, η δυσφορία από το τρέξιμο στον διάδρομο ή το άλμα έγινε πιο εμφανής. Είχε ισχυρούς πονοκεφάλους και πόνους στον αυχένα. Στη συνέχεια ήρθε η διαβούλευση με τον γιατρό και τη διάγνωση.

«Το μόνο που χρειάζεται είναι η θέληση και η δύναμη»

Στις 21 Μαΐου 2020, δημοσίευσε ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο Instagram από ένα νοσοκομειακό κρεβάτι έχοντας στο κεφάλι ένα επίδεσμο. Τρεις ημέρες πριν, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση για τον όγκο στον εγκέφαλό της.
«Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί σε μένα και ήταν η σειρά μου. Θέλω να στείλω πολλή δύναμη σε όλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι η θέληση και η δύναμη» τόνισε
Virginia Torrecilla announces that she has finished the chemotherapy process - Gruntstuff

Ο φόβος για την εγκυμονούσα αδερφή της

Είπε ψέματα στην αδερφή της, που ήταν έγκυος, για να μην την ανησυχήσει, της είπε ότι μπαίνει στο χειρουργείο λόγω προβλήματος σε ένα από τα γόνατά της.
«Έπρεπε να εξαπατήσω την αδερφή μου και τον βήχα μου. Ήταν έγκυος και ακόμα δεν ήξερα τι θα συμβεί και πώς θα το αποδεχθεί. Αν της έλεγα ότι έκανα εγχείρηση στο κεφάλι μου για όγκο στον εγκέφαλο, θα έκανα μεγάλη ζημιά στο μωρό» ανέφερε.

Το τέλος της χημειοθεραπείας

Στις 5 Μαρτίου 2021, η Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι έπειτα από έξι μήνες η θεραπεία της είχε τελειώσει. Τρεις εβδομάδες αργότερα, επέστρεψε στην προπόνηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκείνη την ημέρα οι συνάδελφοί της τη δέχτηκαν με έναν μακρύ διάδρομο και χειροκροτήματα παντού.
The international Virginia Torrecilla, operated on for a brain tumor: "I have won the most important game of my life" - Teller Report

«Δεν υπήρχε νύχτα που να μην ονειρεύομαι να αγγίξω μια μπάλα»

Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα μπορεί να παίξει ξανά επαγγελματικά. Αν και συνέχισε τις προπονήσεις της για μεγάλο μέρος της θεραπείας της.
«Ο αθλητισμός ήταν η σωτηρία μου έως ότου δεν μπορούσα να παίξω πλέον λόγω της χημειοθεραπείας. Δεν υπήρχε νύχτα που να μην ονειρεύομαι να αγγίξω μια μπάλα και να είμαι με το γρασίδι κάτω από τα πόδια μου. Να νιώθω σαν ποδοσφαιριστής ξανά» λέει.
B/R Football on Twitter: "Diego Costa celebrated his goal by holding up the shirt of Atletico women's player Virginia Torrecilla, who had a brain tumour removed in May 🙏… https://t.co/YCEP02fw7m"

«Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν φοβόμουν για τη ζωή μου»

Η Ισπανίδα προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάκτηση της μυϊκής μάζας και να επανέλθει σε φόρμα για ανταγωνισμό υψηλής απόδοσης. Η επιστροφή θα είναι βήμα προς βήμα, αλλά με τη σταθερή πρόθεση να επιστρέψει για να απολαύσει το άθλημα που αγαπά τόσο πολύ.

«Είμαι θετική, αλλά θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν φοβόμουν για τη ζωή μου. Αν έζησα μια ζωή πριν, πιστέψτε με, τώρα θα ζήσω δύο φορές περισσότερο» τόνισε.

 

Πηγή: sputniknews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Εθνική Γυναικών: Οι κλήσεις για τους αγώνες με Νησιά Φερόε και Ανδόρα

Ανακοινώνονται τα ονόματα των ποδοσφαιριστριών που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, για τους αγώνες της Α΄προκριματικής φάσης του EURO Γυναικών με τα Νησιά Φερόε (Ηράκλειο, “Θ....

Εθνική Νεανίδων: Η αποστολή για τα προκριματικά του Euro WU-19

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπακώστας κάλεσε 20 ποδοσφαιρίστριες, οι οποίες συνθέτουν την αποστολή για τους αγώνες της Εθνικής στην 2η...

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2023-2024

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2023-2024. Σε αυτό συμμετέχουν 34 ομάδες. Θα διεξαχθεί σε 8 ομίλους με τη μορφή νοκ...

EURO 2025: Η κλήρωση και οι αντίπαλοι της Εθνικής Γυναικών

Με το Μαυροβούνιο, την Ανδόρα και τα Νησιά Φερόε κληρώθηκε η Εθνική Γυναικών στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2025.

Recent Comments