Thursday, April 18, 2024
Home ΓΥΝΑΙΚΕΣ Ζώδια και γυναικείο ποδόσφαιρο: Η περίπτωση του Ζυγού

Ζώδια και γυναικείο ποδόσφαιρο: Η περίπτωση του Ζυγού

Το Womensfootball.gr επανέρχεται με το μηνιαίο άρθρο για τα ζώδια και τις γυναίκες ποδοσφαιρίστριες. Αυτή τη φορά θα συζητήσουμε για όχι μία…αλλά για δύο σπουδαίες αθλήτριες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ζυγός ημερομηνίες (23/9 – 23/10)

Κάποια από τα χαρακτηριστικά των Ζυγών και πόσο δε των γυναικών είναι ότι είναι ευχάριστες, κοινωνικές, γοητευτικές και προικισμένες με ένα ευέλικτο μυαλό. Στις ζυγίνες αρέσει το μέτρο και η αρμονία, ενώ αφοσιώνονται με πάθος σε αυτό που κάνουν. Αποτελούν το συνδετικό κρίκο που κρατάει μια ομάδα δεμένη και είναι οι καταλληλότερες στο να διατηρούν την ειρήνη. Τους αρέσει η διπλωματία, ενώ δυσανασχετούν ή δεν αποδίδουν καλά όταν βρίσκονται κάτω από πιεστικές εργασιακές συνθήκες. Οι αριθμοί 6, 8, 12, 16 και 28 θεωρούνται οι τυχεροί τους αριθμοί. Στους Ζυγούς αρέσει η ποικιλία και οι διαφορετικές καταστάσεις, δεν φοβούνται τις αλλαγές, ενώ παράλληλα λατρεύουν την πολυτέλεια. Αν κάνουν και το χόμπυ τους επάγγελμα ακόμα καλύτερα.

Saki Kumagai

Η Σάκι Κουμαγκάι είναι ζυγός στο ζώδιο και μία από τις πιο γνωστές ποδοσφαιρίστριες ασιατικής καταγωγής. Είναι γεννημένη στις 17 Οκτωβρίου του 1990 και σήμερα αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας της Μπάγερν Μονάχου. H γερμανική ομάδα απέκτησε τη Σάκι από την Ολύμπικ Λυών το φετινό καλοκαίρι. Περιμένει πολλά από εκείνη τόσο αμυντικά όσο και μεσοεπιθετικά, καθώς η παίκτρια μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά και στις δύο θέσεις. Η Γιαπωνέζα αθλήτρια είναι και αρκετά καλή στο σκοράρισμα. Στη θητεία της στη Γαλλία κατάφερε να σκοράρει 29 φορές σε 152 συνολικά συμμετοχές, σε αντίθεση βέβαια με την εθνική της ομάδα, όπου έχει σκοράρει μόλις 1 φορά από το 2008 σε 118 φορές που έχει αγωνιστεί.

Η 1.73 σε ύψος ποδοσφαιρίστρια, ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στην ιαπωνική Urawa Reds το 2009, κατακτώντας τη L.League (Α’ εθνική κατηγορία γυναικών στην Ιαπωνία). Στη συνέχεια της καριέρας της η Σάκι μετακόμισε στη Γερμανία (2011) για λογαριασμό της Φρανκφούρτης, ενώ το 2013 έγινε κάτοικος Λυών. Εκεί παρέμεινε μέχρι και την περσινή σεζόν. Με την ομάδα της Λυών κατάφερε να κατακτήσει πολλές διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και εκείνη του UEFA Women’s Champions League όχι 1, αλλά συνολικά 5 φορές (2015-2016, 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020). Από την συλλογή της δεν λείπει και ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο (2012), καθώς και το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών (2011).

Στην δεύτερη περίπτωσή, μιλάμε για μια ποδοσφαιρική ευφυία με επίσης μία αξιοθαύμαστη πορεία στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Αυτή δεν είναι άλλη από την Γαλλίδα Αμαντίν Σαντάλ Ανρί.

Amandine Chantal Henry

 

Η συγκεκριμένη μάλιστα προτιμάει να φοράει τη φανέλα με το νούμερο 6 στη πλάτη, έναν από τους τυχερούς αριθμούς των ζυγών. Η Αμαντίν Σαντάλ Ανρί (Amandine Chantal Henry) αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος για την Ολυμπίκ Λυών και την εθνική Γαλλίας. Τα τελευταία χρόνια έχει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ομάδα των τρικολόρ.

Η Ανρί έχει γεννηθεί 28 Σεπτεμβρίου το 1989 και ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα στην ηλικία των 5 ετών. Το 2004, στα 15 της υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Hénin-Beaumont, ενώ το 2007 εντάχθηκε στο δυναμικό της Λυών, την πιο επιτυχημένη γυναικεία ομάδα στη Γαλλία. Δυστυχώς στη πρώτη της σεζόν εκεί η Αμαντίν τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, γεγονός που την οδήγησε να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου 2 χρόνια. Η ίδια σκέφτηκε να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, αλλά με την υποστήριξη της οικογένειάς της επέμεινε και επέστρεψε και πάλι στο άθλημα που τόσο αγαπάει. Όπως η Σάκι, έτσι και η συμπαίκτριά της, η Αμαντίν, έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια με την Λυών, με τα σπουδαιότερα αυτά του UEFA Women’s Champions League (6 φορές).

Μια από της μεγαλύτερες προσωπικές της επιτυχίες, είναι η στιγμή της βράβευσή της το 2015 με το Silver Ball Award, όπου ανακηρύχθηκε η 2η καλύτερη παίκτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Το 2016 δοκίμασε τις δυνάμεις της στο πρωτάθλημα της Αμερικής με την ομάδα του Πόρτλαντ, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα. Το 2017 δόθηκε για λίγες μόνο αγωνιστικές ως δανεική στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ το 2018 επέστρεψε και πάλι στην Ολύμπικ Λυών.

Πέρα από την επιβλητική της παρουσία στις 4 γραμμές του γηπέδου, η Γαλλίδα αμυντικός αποτελεί και μια πολύ όμορφη γυναίκα εκτός αγωνιστικών χώρων. Με τέτοιο επίθετο πάντως η Αμαντίν ….. δεν θα μπορούσε να μην παίζει τρομερή μπάλα, μιας και έχει το ίδιο επίθετο με τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή Thierry Henry, τον άνθρωπο που μεγαλούργησε με την εθνική Γαλλίας και την ομάδα της Άρσεναλ.

 

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Σφακιανάκη

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Εθνική Γυναικών: Οι κλήσεις για τους αγώνες με Νησιά Φερόε και Ανδόρα

Ανακοινώνονται τα ονόματα των ποδοσφαιριστριών που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, για τους αγώνες της Α΄προκριματικής φάσης του EURO Γυναικών με τα Νησιά Φερόε (Ηράκλειο, “Θ....

Εθνική Νεανίδων: Η αποστολή για τα προκριματικά του Euro WU-19

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπακώστας κάλεσε 20 ποδοσφαιρίστριες, οι οποίες συνθέτουν την αποστολή για τους αγώνες της Εθνικής στην 2η...

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2023-2024

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2023-2024. Σε αυτό συμμετέχουν 34 ομάδες. Θα διεξαχθεί σε 8 ομίλους με τη μορφή νοκ...

EURO 2025: Η κλήρωση και οι αντίπαλοι της Εθνικής Γυναικών

Με το Μαυροβούνιο, την Ανδόρα και τα Νησιά Φερόε κληρώθηκε η Εθνική Γυναικών στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2025.

Recent Comments